Så här deltar du

Alla barn och unga i Finland kan komma med i Läsrörelsen.

Man kan delta i Läsrörelsen på många olika sätt. Det lättaste är att läsa! Vi utmanar alla skolor och daghem att läsa högt! Kanske ni kan börja dagen i klassen, vid samlingen eller i eftermiddagsvården med att läsa högt varje dag, så att ni vid läsårets slut läst ut en hel bok? Vi ger gärna tips på bra böcker och hur man kan börja dagen med läsning, på olika sätt.

Läsrörelsen drar igång med lyskraftiga läsjippon i fyrtio skolor på olika håll i landet. Vi har bjudit in kända personer som ska locka barnen tillbaka till böckerna. Skådespelare bekanta från tv, stjärnor från festivalscener och Youtube uppträder i tjugo lågstadieskolor och tjugo högstadier under läsåret. Tillammans med dem kliver framstående barn- och ungdomsförfattare upp på scen. En del av framträdandena streamas så att vem som helst kan följa med evenemangen.

Läsrörelsen erbjuder skolorna färdiga verkstadsmodeller och författarbesök. Mer än 100 proffs på litteraturens område besöker skolor runtom i landet. Verkstäderna leds av ordkonstledare som kan hitta nya ingångar till litteraturen och skrivövningar. Bibliotek och andra lokala aktörer bjuds med i Läsrörelsen.

Kontaktuppgifter

lukuliikekoulussa@lukukeskus.fi

Läscentrums svenska kulturproducent Barbro Enckell-Grimm,
barbro.enckell-grimm@lukukeskus.fi

Nyheter

05.06.2019
Kampanjen har nu kommit i mål
02.05.2019
Läsrörelsen i skolan kommer till Pargas
19.03.2019
Biblioteken ansluter sig till Läsrörelsen!

Beställ nyhetsbrev