Ansökningstiden för Läsrörelsen i skolan har gått ut

Allt som allt 770 skolor skickade in ansökningar.

Vi går igenom ansökningarna och tar kontakt med alla sökanden i oktober-november. Allt som allt 770 skolor skickade in ansökningar. Om din skola inte hann med kan du delta på annat sätt. Det finns många sätt att ta del i Läsrörelsen. Det lättaste är att läsa! Vi utmanar alla skolor och daghem att läsa högt! Kanske ni kan börja dagen i klassen, vid samlingen eller i eftermiddagsvården med att läsa högt varje dag, så att ni vid läsårets slut läst ut en hel bok? Vi ger gärna tips på bra böcker och hur man kan börja dagen med läsning, på olika sätt. Bibliotek och andra lokala aktörer bjuds med i Läsrörelsen

Läsrörelsen är en kampanj som erbjuder olika innehåll och uppgifter för skolor och daghem som stöd för läsningen. Ordkonstledare kan ge förslag på skrivövningar, bokpratare har listor på läsvärda böcker för alla och envar och läsagenter vet hur man gör läsningen lätt och rolig. Uppgifterna och ordkonstprogrammen tar den fenomenbaserade undervisningen i beaktande, och arbetar gärna ämnesöverskridande.

Uppgiftsbank

Läsrörelsen drar igång med lyskraftiga läsjippon i fyrtio skolor på olika håll i landet. Vi har bjudit in kända personer som ska locka barnen tillbaka till böckerna. Skådespelare bekanta från tv, stjärnor från festivalscener och Youtube uppträder i tjugo lågstadieskolor och tjugo högstadier under läsåret. Tillammans med dem kliver framstående barn- och ungdomsförfattare upp på scen. En del av framträdandena streamas så att vem som helst kan följa med evenemangen.

Nyheter

05.06.2019
Kampanjen har nu kommit i mål
02.05.2019
Läsrörelsen i skolan kommer till Pargas
19.03.2019
Biblioteken ansluter sig till Läsrörelsen!

Beställ nyhetsbrev