Haku Lukuliike koulussa -kampanjaan on päättynyt

Hakemuksia käsitellään ja kaikkiin hakeneisiin ollaan yhteydessä marraskuun aikana.

Kiitos, kun hait Lukuliike koulussa -kampanjaan! Käsittelemme hakemuksia paraikaa ja olemme kaikkiin hakeneisiin yhteydessä 16. marraskuuta mennessä. Lukuliike koulussa -kampanjaan haki mukaan lähemmäs 800 koulua.

Jos et ehtinyt mukaan hakuun, ei hätää, kampanjaan voi osallistua monella tapaa! Helpoin tapa osallistua on lukea. Haastamme kaikki Suomen koulut ja päiväkodit lukemaan ääneen. Voisiko päivänavauksessa, omassa luokassa tai iltapäiväkerhoryhmässä lukea säännöllisesti ääneen niin, että kouluvuoden päätteeksi olisi tullut luetuksi kokonainen kirja? Vinkkaamme sopivista kirjoista ja tarjoamme käytännön vinkkejä päivänavausten toteuttamiseen. Myös kirjastot ja muut paikalliset toimijat kutsutaan mukaan Lukuliikkeeseen.

Lukuliike koulussa tuottaa runsaasti sisältöjä lukemisen tueksi. Sanataiteen ammattilaiset antavat parhaat vinkit lukemiseen ja kirjoittamiseen innostamiseksi, kirjavinkkareiden lukulistojen avulla kaikille löytyy innostavaa luettavaa ja paikalliset lukuagentit tekevät lukemisen helpoksi ja hauskaksi. Tehtäväkokonaisuuksissa ja sanataidesisällöissä huomioidaan ilmiöpohjaisuus ja monialaisuus, joten tehtäväpaketteja voi hyödyntää helposti osana monenlaista opetusta. Lukuliike koulussa  –tehtäväpankista löydät innostavat sisällöt ja tehtävävinkit.

Lukuliike koulussa -kampanja käynnistyy näyttävillä lukutempauksilla 40 koulussa eri puolilla maata. Olemme kutsuneet tuttuja julkisuuden henkilöitä mukaan innostamaan lapsia takaisin lukemisen pariin. Tv:stä tutut näyttelijät, festarilavojen tähdet tai nuorten suosimat tubettajat esiintyvät 20 alakoulussa ja 20 yläkoulussa lukuvuoden aikana. Heidän kanssaan lavalle nousevat Suomen eturivin lasten- ja nuortenkirjailijat. Osa tapahtumista striimataan, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan seuraamaan lukutempauksia. Katso avaustapahtuma Mukkulan koululla ja tutustu muihin lukemista ja kirjoja käsitteleviin videoihin. 

Uutiset

20.05.2019
Salkkari-tähti Monika Lindeman Lappeenrannassa
14.05.2019
Kultajoukkueen lukutoukka innostaa nuoria lukemaan
14.05.2019
Näyttelijä Samuel Kujala: ”lukeminen on ajattelua”

Tilaa uutiskirjeemme