Lasten blogissa jaetaan lukuvinkkejä

Tokaluokkalainen ja eskarilainen kirjoittavat blogiinsa itse.

Ei muuta kuin lukemaan! -blogissa Vilsku, 8, ja juuri lukemaan ja kirjoittamaan oppinut Aappu, 6, jakavat lukuvinkkejä. Marraskuussa tytöt ovat lukeneet Kultakutri ja kolme karhua, Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraita, Sirkuksen arvoitus sekä Kissa Killi ja joulukummitus. Kirjat valikoituvat omasta hyllystä tai kirjakaupasta.

– Valitsemme kirjoja, jotka näyttävät hauskoilta. Joskus valitsemme uutuuksia, Aappu kertoo. Kirjastossakin he ehtivät käydä noin kerran viikossa.  Aappun mielestä kirjastossa on parasta lastenosaston säkkituolit. Vilsku pitää kirjaston rauhallisuudesta. – Kisaamme aina siitä kumpi saa piipauttaa viivakoodin ja kumpi saa kuitin.

Kiinnostaisiko oppilaitanne alkaa pitämään kirjallisuusblogia? Vilsku ja Aappu aloittivat blogin, koska halusivat kertoa lukemistaan kirjoista muille, ja koska he tykkäävät innostaa muita.

– Kaikki kirjat ovat kivoja, paitsi pelottavat. Tykkään Lukupaloista, Aappu sanoo.  Pidän pitkistä kirjoista koska niissä säilyy pitkään salaisuus ja niitä voi lukea pitkään. Tatut ja Patut on hauskoja, Vilsku miettii. Tytöt suosittelevat blogin kirjoittamista myös muille. He valitsevat blogissa esiteltävät kirjat ja kirjoittavat tekstit itse. Äiti neuvoo kirjoittamisessa välillä enemmän, välillä vähemmän. Myös valokuvat ovat tyttöjen käsialaa. Äiti auttaa tietoneen kanssa.

– Tykkään lukea itse ja kuunnella kun äiti lukee. Äiti lukee hassusti erilaisilla äänillä, Aappu sanoo. – Lukemalla saa tietoa ja hyvän mielen, Vilsku toteaa.

 

Tutustu Ei muuta kuin lukemaan! -blogiin ja poimi parhaat kirjavinkit

 

 

 

 

Uutiset

20.05.2019
Salkkari-tähti Monika Lindeman Lappeenrannassa
14.05.2019
Kultajoukkueen lukutoukka innostaa nuoria lukemaan
14.05.2019
Näyttelijä Samuel Kujala: ”lukeminen on ajattelua”

Tilaa uutiskirjeemme