Tubettaja Miklu sekä tähtikirjailijat Sauvossa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Lukuliike koulussa tuo lukevia esikuvia, lukulähettiläitä ja tähtikirjailijoita kouluihin.

”Lukeminen antaa ajan päivästä, jolloin olen paikoillani ja opin jotain uutta tai panostan aivoihini”, sanoo tubettaja Miklu Bäck Kirjastokaistan kuvaamalla videolla. Miklu on yksi Lukuliike koulussa -kampanjan esikuvista ja lukulähettiläistä. Tubettajan Youtube-kanavalla on lähes 300 000 seuraajaa.

Nuorten into lukea laskee, minkä takia opettajat ympäri Suomen ovat toivoneet vetoapua lukemisen edistämiseksi. Lukuliike koulussa -kampanjaan on valikoitunut suomen- ja ruotsinkielisiä nuorten esikuvia eri aloilta. Julkisuuden henkilöt voivat omilla tarinoillaan ja esimerkillään saada vähänkin lukevan lapsen ja nuoren tarttumaan kirjaan.

Tubettaja Miklu vierailee Sauvon koulukeskuksella, Kaukovainion koulussa Oulussa ja Valtarin koulussa Iissä puhumassa yläkoululaisille lukemisesta. Haasteeseen saada lapset ja nuoret lukemaan tarttuvat Sauvossa myös kirjailija Roope Lipasti sekä Oulussa ja Iissä kirjailija Magdalena Hai. Lukuliike koulussa -kampanjan esiintyjät kertovat omasta lukuharrastuksestaan, lukemisen merkityksestä omaan elämäänsä sekä työstään. Tarkoitus on osoittaa, että lukemista tarvitaan monen osaamisen taustalla ja muistuttaa nuoria siitä, että kirjat ja kirjallisuus kuuluvat myös heille.

Uutiset

20.05.2019
Salkkari-tähti Monika Lindeman Lappeenrannassa
14.05.2019
Kultajoukkueen lukutoukka innostaa nuoria lukemaan
14.05.2019
Näyttelijä Samuel Kujala: ”lukeminen on ajattelua”

Tilaa uutiskirjeemme