Tubettaja Miklu sekä tähtikirjailijat Sauvossa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Lukuliike koulussa tuo lukevia esikuvia, lukulähettiläitä ja tähtikirjailijoita kouluihin.

”Lukeminen antaa ajan päivästä, jolloin olen paikoillani ja opin jotain uutta tai panostan aivoihini”, sanoo tubettaja Miklu Bäck Kirjastokaistan kuvaamalla videolla. Miklu on yksi Lukuliike koulussa -kampanjan esikuvista ja lukulähettiläistä. Tubettajan Youtube-kanavalla on lähes 300 000 seuraajaa.

Nuorten into lukea laskee, minkä takia opettajat ympäri Suomen ovat toivoneet vetoapua lukemisen edistämiseksi. Lukuliike koulussa -kampanjaan on valikoitunut suomen- ja ruotsinkielisiä nuorten esikuvia eri aloilta. Julkisuuden henkilöt voivat omilla tarinoillaan ja esimerkillään saada vähänkin lukevan lapsen ja nuoren tarttumaan kirjaan.

Tubettaja Miklu vierailee Sauvon koulukeskuksella, Kaukovainion koulussa Oulussa ja Valtarin koulussa Iissä puhumassa yläkoululaisille lukemisesta. Haasteeseen saada lapset ja nuoret lukemaan tarttuvat Sauvossa myös kirjailija Roope Lipasti sekä Oulussa ja Iissä kirjailija Magdalena Hai. Lukuliike koulussa -kampanjan esiintyjät kertovat omasta lukuharrastuksestaan, lukemisen merkityksestä omaan elämäänsä sekä työstään. Tarkoitus on osoittaa, että lukemista tarvitaan monen osaamisen taustalla ja muistuttaa nuoria siitä, että kirjat ja kirjallisuus kuuluvat myös heille.

Uutiset

15.03.2019
Salatut elämät- ja Nörtti-näyttelijä Lappeenrannassa ja Seinäjoella
12.03.2019
Kirjastot ovat mukana Lukuliikkeessä!
11.03.2019
Tubettaja Miklu ja tähtikirjailijat Sauvossa, Iissä ja Oulussa

Tilaa uutiskirjeemme