Putous-näyttelijät lukemisen asialla

Lukuliike koulussa -kampanjassa nuorille tutut julkisuuden henkilöt innostavat lukemaan seuraavaksi Ilomantsissa, Siilinjärvellä, Joroisissa, Kajaanissa ja Satakunnassa.

”Mielikuvitus on ihmisen tärkein taito”, toteaa näyttelijä Alina Tomnikov Lukuliike- koulutapahtumassa Kotkan Karhulan liikuntahallilla. Tomnikov esitti koko perheen suosikkisketsiohjelma Putouksen yhdeksännellä kaudella sketsihahmo Kikka Vaaraa ja on antanut äänensä Niiskuneidille uudessa Muumilaakso-sarjassa. Tämän lisäksi näyttelijä kiertää puhumassa koululaisille lukemisen merkityksestä.

”Näyttelijän työssä lukeminen on tärkeässä roolissa, sillä roolihahmon persoonaan välittyy käsikirjoituksesta”, Tomnikov kuvailee.

Tällä hetkellä nuorten into lukea laskee, minkä takia opettajat ympäri Suomen ovat toivoneet vetoapua lukemisen edistämiseen.  Lukuliike koulussa -kampanjaan on valikoitunut suomen- ja ruotsinkielisiä nuorten esikuvia eri aloilta. Julkisuuden henkilöt voivat omilla tarinoillaan ja esimerkillään saada vähänkin lukevan lapsen ja nuoren tarttumaan kirjaan.

Lukuliike koulussa -kampanjaan haki mukaan 800 koulua, joista 40 saa suuremman Lukuliike -koulutapahtuman tänä lukuvuonna. Ilomantsissa Pogostan koululla 13.5. oppilaita innostavat lukemaan Salatut elämät-sarjan näyttelijä Monika Lindeman ja kirjailija Esko-Pekka Tiitinen. 14.5. Joroisten yhtenäiskoululla vierailevat Alina Tomnikov ja kirjailija Jyri Paretskoi. 16.5. Siilinlahden koulu Siilinjärvellä ja 17.5. Lehtikankaan koulu Kajaanissa saavat vieraakseen Sotkamon Jymyssä pesäpalloa pelaavan Jere Vikströmin. Siilinjärvellä vierailee myös kirjailija Tatu Kokko ja Kajaanissa Jyri Paretskoi.

Myös Satakunnassa Lukuliike on täydessä vauhdissa. Kouluissa oppilaita kannustavat tarttumaan kirjaan Putous-näyttelijä Terhi Suorlahti ja tähtikirjailija Roope Lipasti. Eurajoella ja Huittisissa nähdään Maukka ja Väykkä Tarinakonsertti, jossa on mukana myös tähtikirjailija Timo Parvela.

Kuva: Henni Hyvärinen

Tapahtumaan ilmoittautuminen ja yhteydenotot:
Emmi Jäkkö, viestintä- ja hankepäällikkö, Lukukeskus
emmi.jakko@lukukeskus.fi
050 563 8998

Uutiset

20.05.2019
Salkkari-tähti Monika Lindeman Lappeenrannassa
14.05.2019
Kultajoukkueen lukutoukka innostaa nuoria lukemaan
14.05.2019
Näyttelijä Samuel Kujala: ”lukeminen on ajattelua”

Tilaa uutiskirjeemme