Tuure Boelius innostaa yläkoululaisia lukemaan

Kouvolan kaupungintalolla Lukuliike -koulutapahtumassa esiintyvät tubettaja Tuure Boelius sekä nuortenkirjailija Tuija Lehtinen sadoille koululaisille.

”Koulussa lukeminen on monelle hidasta, tekstistä on vaikea saada selvää tai löytää siitä olennaisimpia asioita”, kuvailee äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Helena Raski tavallista koulupäivää. Viime vuosina oppilaiden lukeminen on vähentynyt, ja harva lukee enää vapaa-ajallaan.

”Moni nuorista jopa ilmoittaa suoraan, ettei lue kirjoja ollenkaan. Lukemista ei tunnuta arvostavan”, Raski sanoo. Hänen mielestään on erityisen huolestuttavaa, että lukemista pidetään kuin minä tahansa harrastuksena, jota voi harrastaa tai olla harrastamatta. Lukemista tarvitaan kuitenkin monen osaamisen taustalla ja riittävä lukutaito on nuorelle välttämätön selviytyäkseen niin koulussa kuin arkielämässäkin.

Torstaina Raskin oppilaat Kouvolan yhteiskoulusta sekä pari muuta Kouvolan koulua saavat lukemiseen uuden näkökulma, sillä Kouvolan kaupungintalolle saapuu puhumaan lukukokemuksistaan tubettaja, laulaja ja näyttelijä Tuure Boelius sekä kampanjan tähtikirjailija, satoja kirjoja kirjoittanut Tuija Lehtinen osana Lukuliike koulussa -kampanjaa.

Muiden opettajien tavoin Raski on tyytyväinen, kun koulu saa vieraakseen lukevan esikuvan, koska nuoria on entistä haastavampaa houkutella pitkäjänteisen lukemisen pariin. Lukuliike koulussa -kampanjaan haki mukaa 800 koulua ympäri Suomen, ja koulutapahtuma järjestetään 40 koulussa tänä lukuvuonna.

Tapahtuma striimataan 4.4. klo 11.30 alkaen.

 

Tapahtumaan ilmoittautuminen ja yhteydenotot: 
Emmi Jäkkö, viestintä- ja hankepäällikkö, Lukukeskus
emmi.jakko@lukukeskus.fi
050 563 8998

Uutiset

04.06.2019
Tuottajan matkassa
31.05.2019
Lukuliike koulussa-kampanja on tullut päätökseensä
29.05.2019
Jere Vikström: “Lukiessa pystyy uppoutumaan toiseen maailmaan”

Tilaa uutiskirjeemme