Urheilijat toimivat nuorille lukevina esikuvina

Koripalloilija Tuukka Kotti vierailee Forssassa ja salibandypelaaja Jussi Piha Lammilla yhdessä tähtikirjailijoiden kanssa.

Pallon saaminen sukkana sisään kolmen pisteen viivan takaa voi olla monelle tuurista kiinni, mutta ei Tuukka Kotille. Takana on satoja pelejä Usan, Ranskan, Italian, Saksan ja Suomen sarjoissa, ja Kotti valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden pelaajaksi. Pelissä onnistumisiin tarvitaan lukemattomia toistoja ja saumatonta tiimityöskentelyä joukkuekavereiden kanssa. Jälkimmäisessä voi tulla paremmaksi lukemalla kirjoja, sillä lukeminen parantaa sosiaalisia taitoja. Kotti onkin yksi Lukuliike koulussa -kampanjan esikuvista ja lukulähettiläistä.

Paraikaa nuorille tutut esikuvat kiertävät kouluissa puhumassa lukemisen merkityksestä omaan työhönsä ja elämäänsä. He voivat esimerkillään innostaa myös vähemmän lukevia lapsia ja nuoria tarttumaan kirjaan.

Salibandyn maailmanmestari Jussi Piha osoittaa, että urheileminen ja lukeminen eivät ole toisiaan poissulkevia harrastuksia. Hän innostaa Hakkalan koululaisia Lammilla kirjojen pariin. Mukana on kampanjan tähtikirjailija Kalle Veirto, joka on kirjoittanut palkittuja nuortenkirjoja salibandysta ja jääkiekosta.

Feeniks-urheilutaloon Forssaan saapuu puhumaan Kuhalan koululaisille koripalloilija Tuukka Kotti, joka on aloittanut uransa Forssan Koripojista. Koulu saa myös vieraakseen tähtikirjailija Magdalena Hain.

Kuvat: Ville Vuorinen
Tapahtumaan ilmoittautuminen ja yhteydenotot:
Emmi Jäkkö, viestintä- ja hankepäällikkö, Lukukeskus
emmi.jakko@lukukeskus.fi
050 563 8998

Uutiset

04.06.2019
Tuottajan matkassa
31.05.2019
Lukuliike koulussa-kampanja on tullut päätökseensä
29.05.2019
Jere Vikström: “Lukiessa pystyy uppoutumaan toiseen maailmaan”

Tilaa uutiskirjeemme